Home  > 

Gezin-Kies-training

KIES-training

KIES

Kinderen in echtscheiding situatie

Informatie voor kinderen
Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Waar je wel voor kunt kiezen is jouw beste manier om moeilijke dingen te verwerken en hoe je met moeilijke situaties omgaat.
Hoe en waar? Bij de spel- en praatgroep KIES, op school. Bij KIES komen we 8 keer een uur bij elkaar, met kinderen van jouw school en met een speciaal opgeleide KIES-coach.

Wat doen we bij KIES?
Praten over wat jij moeilijk vindt- horen hoe anderen daar mee omgaan - oefenen hoe je iets kunt vertellen - jezelf proberen te begrijpen - de scheiding proberen te begrijpen.

Hoe gaan we dat doen?
Praten -Spel -toneel - tekenen -schrijven en allerlei andere leuke activiteiten.

Zijn jouw ouders gescheiden, kort of lang geleden? Wil je daarover praten of van anderen horen? Wil je er beter mee leren omgaan en kijken hoe anderen er mee omgaan? Kan je er al goed mee omgaan en heb je tips om andere kinderen te helpen? Mag je van je ouders mee doen? Geef je dan op voor KIES! KIES helpt!

Informatie voor ouders
Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Hoe ze omgaan met de veranderde situatie kan zeer verschillend zijn.
Bij de spel- en praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen,  een plaats geven en een manier vinden om te kunnen omgaan met alles wat ze moeilijk vinden van de scheiding. Onderzoek, door de universiteit Utrecht, heeft aangetoond dat KIES helpt bij het beter verwerken van de scheiding en het contact met de ouders verbetert. In kleine groepen en onder begeleiding van speciaal hiervoor getrainde begeleiders van KIES-groepen komen de kinderen 8 keer 1 uur bijeen.
Ouders willen zeker niet dat hun kind last heeft van de scheiding. Maar hoe kun je een kind hierbij begeleiden?
Om uw kind aan KIES deel te laten nemen, is schriftelijke toestemming nodig van beide ouders of voogd.

Voor de actuele startdata van deze training, kijk in het menu bij nieuws.