Op 4 oktober start het CJG met een KIES-groep!

dinsdag 29 augustus 2017

Beste leerlingen van groep 4 t/m 8,

Stel je voor dat je ouders zijn gescheiden.  En jij dan?

Je ouders blijven altijd je ouders. Maar als ze gescheiden zijn, is het misschien wel wat moeilijker om daarmee om te gaan.

Vaak heb je vragen en dingen die in je hoofd blijven zitten zoals:

  • Moet ik verhuizen?
  • Ik wil niet kiezen!
  • Hoe gaat het met mijn broer of zus?
  • Ik wil dat het geruzie stopt!
  • Die nieuwe vriend of vriendin van papa of mama…..
  • Ik ben boos, bang, verdrietig.
  • Hoe moet het nu verder?
  • Wie helpt mij?

Misschien snap je iets niet of ben je boos op je ouders.  Misschien voel je je verdrietig over de scheiding en alles wat daarna veranderde. Het kan zijn dat het eigenlijk allemaal wel meevalt en weer redelijk of goed gaat behalve……Misschien kan je er al best goed mee omgaan en heb je tips voor andere kinderen.

Bij KIES ben je een aantal keer samen met anderen die hetzelfde meemaken als jij. Acht keer kom je samen met andere kinderen die ook gescheiden ouders hebben en twee begeleiders (Sandra de Ridder en Paul Franken werkzaam bij Centrum Jeugd en Gezin die daar speciaal voor getraind zijn). Samen gaan we aan de slag.

Wat doen we bij KIES?

KIES betekent Kinderen In Echtscheiding Situatie. Het is een groep waarin:

-Je kunt praten over wat jij moeilijk vind aan de scheiding

-horen hoe anderen daar mee omgaan

-oefenen hoe je iets kunt vertellen

-jezelf proberen te begrijpen

-de scheiding proberen te begrijpen

Hoe gaan we dat doen?

-Praten-spel-toneel-tekenen-schrijven en allerlei andere leuke activiteiten.

Zijn jouw ouders gescheiden, kort of lang geleden? Wil je daarover praten of van anderen horen? Wil je er beter mee leren omgaan en kijken hoe anderen er mee omgaan? Kan je er al goed mee omgaan en heb je tips om andere kinderen te helpen? Mag je van je ouders mee doen? Geef je dan via je ouders op voor KIES! KIES helpt!

Bij KIES gaat het er dus even om hoe alles voor jou is als je ouders gescheiden zijn en hoe jij er mee om kunt gaan. Je hoeft niet te praten en vertellen, het mag. Je mag ook alleen luisteren. Alles blijft in de groep.

Als je nog vragen hebt over KIES mag je altijd contact opnemen met Paul Franken of Sandra de Ridder.

Kom je ook naar KIES? Laat dan het deelname/toestemmingsformulier door je ouders invullen. Er is plaats voor minimaal 6 en maximaal 10 kinderen. Het is acht keer een uur.

We starten de KIES groep op woensdagmiddag 4 oktober om 14.00 uur in het gebouw van het CJG aan de Vestkant 2 in Klundert.

De data zijn: 4 okt. 11 okt. 25 okt. 1 nov. 8 nov. 22 nov. 29 nov. en 6 dec

Voor dat we starten hebben we een kennismakingsgesprekje met jou en één of allebei je ouders, Sandra en Paul. Dit doen we op woensdagmiddag 20 september of woensdagmiddag 27 september.

Met vriendelijke groet,

De KIES begeleiders:

Paul Franken              tel. nr.: 06-24961263

Sandra de Ridder       tel. nr.: 06-24960821

Aanmeld/toestemmingformulieren ondertekend door beide ouders, voor 15 september, sturen naar info@cjgmoerdijk.nl of Centrum voor jeugd en gezin Moerdijk. Antwoordnummer 109, 4760VN ZEVENBERGEN