Menu

Jeugdkrakercompetitie: kinderen leren zoeken op internet

Geplaatst: 19 mei 2020

Een kind van rond de 10 jaar oud kijkt door zijn bril naar een laptopscherm, met een opschrijfboek voor zich op tafel

Vanaf 22 mei kunnen leerlingen uit groep 7 en 8 meedoen om de prijzen

Vrijdag 22 mei begint de Nationale Jeugdkrakercompetitie van de Bibliotheek. Tijdens deze wedstrijd leren kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool spelenderwijs hoe ze goed informatie kunnen opzoeken op internet. Het internet is namelijk een enorme bron van informatie, maar om het goed te kunnen gebruiken, moet je wel op de goede manier kunnen zoeken.

Wekelijks 5 krakervragen

Wekelijks zet de organisatie van de Jeugdkrakercompetitie 5 nieuwe krakervragen op de website Jeugdkrakercompetitie.nl. Het zijn meerkeuzevragen in verhaalvorm. De leerlingen moeten deze vragen binnen 10 dagen (op school) oplossen. Na afloop van iedere ronde geeft de organisatie feedback en leggen ze de oplossing uit.

Hoe verder in de competitie, hoe moeilijker de vragen worden en hoe minder tips en hints de teams krijgen. De uiteindelijke finale op vrijdag 26 juni wordt ‘live’ uitgezonden met de 4 teams die de hoogste score hebben. De beste 3 spelers kunnen prijzengeld of een leuk aardigheidje winnen.

Inschrijven

Scholen kunnen tot 21 mei 2020 teams inschrijven via het inschrijfformulier op de website van de competitie. De school betaalt per team dat meedoet €28,50.

Bekijk het speelschema 2020 op jeugdkrakercompetitie.nl.

Alvast een voorproefje?

Bekijk de voorbeeldvragen op Jeugdkrakercompetitie.nl.

 

Bron: jeugdkrakercompetitie.nl

Vergelijk hulpaanbod